Kveldstanker på en onsdag

Det er onsdag og jeg er klar for helg. Ikke vet jeg om det skjer noe i helgen, og jeg har egentlig lyst på mitt ukentlige alkoholinntak idag. Jeg skal jo derimot i praksis imorgen, og jeg kommer aldri til å sette foten min inn der med fyllesyke. Jeg tror ikke jeg hadde overlevd det.

Jeg velger derfor å spare vinflaskene til helgen og bruker dermed kvelden på å ligge på sofaen, høre på Banks og drikke funlight saft. Jeg kjenner på eksamensstresset som kryper seg sakte oppover ryggvirvlene, det er jo tross alt snart tid for konteeksamen i psykisk helse. Jeg synes det er litt hyklersk av meg å studere psykisk helse på flere måter, men det kan jo gi meg litt mer selvinnsikt også. Det hadde jo vært fint da, å bli klokere på hva det er som egentlig gjør at jeg er som jeg er. 

Jeg har jo vært utslitt ganske lenge egentlig. Jeg skjønner at dette kan være et irritasjonsmoment hos noen, men ærlig talt. Jeg sover jo veldig lite for tiden, i henhold til hvor mye en person burde sove ihvertfall. Jeg har vel fått 5 timer søvn på 2 døgn nå og det begynner å tære på. Å være utslitt kan jo gå ut på mer enn bare søvn og søvnmangel. Jeg blir for eksempel utslitt psykisk av å sette på en maske som jeg gjør når jeg er i praksis. Jeg kan jo ikke gå rundt på et sykehjem og være miserabel og sur. Jeg vil gjøre en god jobb når jeg først er der, gi en best mulig hverdag til de eldre og ikke minst være en god kollega. Jeg gidder ikke å bli den som ødelegger arbeidsmiljøet, disse menneskene er det nok av. I tillegg blir jeg utslitt av meg selv, da jeg med min tankegang alltid finner tid til å være selvdestruktiv. En annen ting som gjøre meg utslitt er blant annet å ta buss, (uansett om bussturen er 10 minutter eller 40). Det er merkelig hvordan det er, men jeg får vel noe av en slags angst når jeg begir meg ut på disse turene som jeg daglig tar. Lite plass, dårlig luft, masse mennesker,  null kontroll på kjøringen og ikke minst stresset rundt det å rekke bussen er bare noe av det som gjør bussturer så forferdelig. Til sist vil jeg nevne at det å møte nye mennesker når jeg ikke har forberedt meg på det, spesielt gutter er noe av det som sliter meg mest ut. Kanskje du leser dette og tenker "wtf.", men det å lese ett nytt menneske, være på sitt beste (slik at man nesten ikke er seg selv), og ikke minst håpe at den andre sitter igjen med et godt inntrykk av deg er noe av det mest slitsomme jeg vet. Hadde jeg vært meg selv 100% fra starten av hadde jo denne nye relasjonen blitt kuttet raskere enn en navlestreng. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som tenker dette?

Det er jo flere faktorer som også gjør meg utslitt, men disse og søvnmangel får holde for nå. Søvn er noe jeg har slitt med periodevis siden jeg var tenåring, enten sover jeg hele tiden eller ikke i det hele tatt. Jeg elsker de periodene hvor jeg sover hele tiden. Dessverre er det mindre av disse enn de søvnløse periodene. Jeg misunner folk som kan legge seg ned, ha igjen øynene og sovne i løpet av noen få minutter. Hos meg tar det ofte et par timer før jeg enten sovner eller gir opp.

Jeg har gått ifra å tenke på konteeksamen til å fortelle om hvorfor jeg er utslitt. Nå irriterer jeg meg over at jeg fortsatt ikke har hengt opp bilder i sokkelleiligheten jeg har bodd i siden sommeren 2015. Jeg kommer nok ikke til å gjøre noe med det bortsett fra å fortsette å irritere meg, sånn er det bare.

Over og ut.

PS: Dusten har bursdag om 10 dager.

#psykiskhelse #onsdag #hverdag #tanker #homo #Trondheim #praksis #søvn #buss #nerd

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

thield

thield

23, Trondheim

tbh nei. Det er lov å legge igjen kommentarer/ spørsmål.

Kategorier

Arkiv

hits